Bezienswaardigheden

Op Gran Canaria is genoeg te beleven, van dierenparken tot prachtige stranden en van natuur tot gezellige restaurantjes.
We hebben een aantal van onze échte aanraders geselecteerd voor u hieronder.

Gran Canaria

Gran Canaria is een van de 17 autonome regio’s van Spanje. Naast de zeven grote Canarische eilanden, zijn er nog zes kleine eilanden. Het als de andere Canarische eilanden, is Gran Canaria van vulkanische oorsprong. De hoofdstad van het eiland is Las Palmas de Gran Canaria, ook wel Las Palmas genoemd. Het eiland heeft een oppervlakte van slechts 1560 km². Even voor uw vergelijking: de provincie Antwerpen heeft een oppervlakte van 2.867 km², daar past Gran Canaria dus gemakkelijk in. Daarnaast telt het 857.702 inwoners en heeft 21 gemeentes. In totaal zijn er ongeveer 160 stranden te vinden. In het noorden zijn dat vooral steenstanden, in het zuiden zandstranden.

Wist u dat:

  • Gran Canaria ook wel een mini continent genoemd wordt? Dat komt door de grote variatie aan landschappen. In Maspalomas zijn er duinen die veel lijken op de Sahara, maar er zijn ook groene bossen en prachtige standen te vinden op het eiland.
  • Er ontzettend veel dolfijnen leven rondom Gran Canaria? En met een beetje geluk kunt u zelfs een walvis of zeeschildpad spotten!
  • Pico de las Nieves het hoogste punt van het eiland is?

Vervoer

Openbaar vervoer

Over het hele eiland rijden dagelijks meer dan 60 buslijnen, de guagua genoemd. Een kaartje kopen kan via een automaat bij bushalte of meteen in de bus. De prijs is afhankelijk van hoeveel zones u doorkruist en hoeveel kilometer u aflegt. Kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis mee, mits ze geen zitplek innemen: ze moeten dus op schoot. Mensen van 70 jaar of ouder kunnen 50% korting krijgen. Dit moet wel geregeld worden bij een buskantoor. In sommige gevallen mogen ze zelfs gratis reizen.

Op de website van Global is alle informatie te vinden: https://www.guaguasglobal.com/en/.

Verhuur

Er zijn verschillende bedrijven die auto’s verhuren. Hieronder staan een aantal links van verhuurders:

www.pluscar-grancanaria.com   

www.autoreisen.es 

www.goldcar.es

Ook per fiets of scooter is het de moeite waard om het eiland te verkennen. Zelfs e-bikes zijn te huur. Er zijn prachtige fietstochten voor u uitgestippeld. Op de website van TripAdvisor staan een aantal tips.

Klimaat

De temperatuur in Las Palmas:

Weather Icon

Noord en zuid

De hoge centrale bergen op het eiland zorgen voor temperatuurverschillen. In het noorden is het over het algemeen wat koeler dan in het zuiden. Het klimaat kan tot tien graden verschillen tussen noord en zuid. In het zuiden is de temperatuur het hele jaar door gemiddeld 24 °C. Het regent hier maximaal vijf tot zeven dagen per jaar.

Echt koud wordt het niet op Gran Canaria: zelfs in de wintermaanden is de temperatuur aangenaam. Het eiland is dus ideaal om te overwinteren.

UW IDEALE VAKANTIE

Boek uw verblijf
op Gran Canaria

BOEKEN